Optimoitua paalausta

Kun aikaikkuna on lyhyt ja samaan aikaan on tärkeää tuottaa laadukasta rehua, tarvitaan tehokkaita koneita, jotka tuottavat korkea- ja tasalaatuista rehua nopeasti ja luotettavasti. Samalla taloudellisuus on tekijä, joka pitää ottaa huomioon, jotta kannattavuus pysyy viivan oikealla puolella. Monta asiaa, jotka pitää saada tasapainoon. Lisäksi itse arvostan paalatessa myös toimintojen helppokäyttöisyyttä sekä muovin- ja verkonvaihdon nopeutta ja ergonomisuutta. Kun taas toisille esimerkiksi kiinteät paalit ovat ehdottoman tärkeitä

Mikä sitten säästää John Deeren paalaimissa aikaa?

Ensinnäkin yhdistelmäpaalainten Satellite-käärinjärjestelmän maksiminopeus on 40 kierrosta minuutissa. Tällöin edellisen paalin valmistumista ei tarvitse odottaa vaan sen saa valmiiksi tiputettua ennen kuin uusi paali valmistuu. Suurena etuna on myös patentoitu järjestelmä, jossa sullojan pohjalevy laskeutuu koko leveydeltään, mukaan lukien syöttökierukan siivekkeet. Tällöin suuremmatkin tukokset saa vaivatta eteenpäin nousematta kuljettajan penkiltä. Pienemmätkin asiat, kuten muovirullien vaihto molemmilta puolilta tai niiden ergonominen siirtäminen säilytyksestä ns. ”lokinsiiveltä” käärijälle säästävät ajan lisäksi voimia. Kuten sanotaan, niin pienistä puroista kasvaa joki. Minuuteista kasaantuu ajan kanssa tunteja. Ja tässä tapauksessa aika on todellakin rahaa. Ja mitä tulee korkealaatuiseen rehuun, niin kompaktit paalit varmistavat sekä korkealaatuisen rehunlaadun, mutta samalla säästävät kuljetuskustannuksissa, kun paalit saadaan pienempään tilaan.

Unelmapari C441R ja 6R185

Teimme peltotestin C441R kiinteäkammioisen yhdistelmäpaalaimen ja 6R185 traktorin kanssa. Testissä paalattiin 25 ha ja käärintäkalvoa laitettiin 8 kierrosta/paali. Tuloksena oli yhteensä 319 paalia ja aikaa kului 7h 13 minuuttia mukaan lukien käärintämuovirullien vaihto. Paaleja saatiin siis tuotettua 44 kpl tunnissa. Polttoaineen kulutus oli 18,6 litraa tunnissa eli 0,42 litraa paalia kohden. Tulokset puhuvat puolestaan.

Kustannustehokkaita satoja ja vaivattomia paalaushetkiä toivottaen,
Kira Rohrbach, Tuotepäällikkö, paalaimet ja niittomurskaimet


15.06.2023

Katso testivideo:

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä lähimpään konemyyjääsi jo tänään ja pyydä tarjous!