Bosgårdin tilalla luotetaan luomulihaan ja John Deereen

Porvoon liepeillä sijaitseva Bosgårdin kartano omaa pitkän historian. Nykyään kartanon yhteydessä toimii luomutila, jonka arjessa John Deeren traktorit ovat monipuolisesti apuna. Bosgårdin maatalouden ja lihamyynnin toimitusjohtajalla Aarne Schildtillä on vain hyviä kokemuksia kolmesta tilan Deeresta ja Teknisen Kaupan jälkimarkkinoinnista.

Bosgårdin tilalla historia ja nykyaika kohtaavat kauniisti

Bosgårdin kartanolle saavuttaessa eteen aukeaa näkymä modernista maatilasta, joka yhtä aikaa huokuu nostalgista tunnelmaa vanhoista perinteisistä maatilan ajoista. Jo 1614 perustettu Bosgård toimii nykyään luomutilana ja on vuoden ympäri auki keskittyen pääsääntöisesti luomunaudanlihan tuotantoon. Kaikki tilan liha myydään suoraan ilman välikäsiä asiakkaille, jotka koostuvat pääsääntöisesti yksityishenkilöistä ja pieni osa myös ravintoloista. Nykyään Bosgårdissa on siis perinteinen maatalouspaketti: pellot, lehmät, metsät. Näiden lisäksi tilalla voi tutustua maatilamatkailuun. Tämä pitää sisällään tilakaupan, ravintolan, kokous- sekä juhlatilat. Kahdesta juhlatilasta toiseen mahtuu 60 ihmistä ja suurempaan 150 henkilöä, joten se sopii erityisen loistavasti muun muassa hää- ja kesäjuhliin.

John Deere huoltoineen maineensa veroinen

Bosgårdin tilan toimintaa on täydennetty reilun vuoden sisään kolmella John Deeren traktorilla: 6130M, 6195R ja 6250R. Alkujaan John Deeret valikoituivat Bosgårdin tilalle, koska Aarne Schildt (maatalouden ja lihamyynnin toimitusjohtaja) tiesi huollon sijaitsevan lähellä ja toimivan hyvin. Ennakkotiedot ovatkin pitäneet paikkansa, ja kaikki on sujunut kuin rasvattu kolmen Deeren kanssa.

”Kaupat teimme Witraktorin konemyyjä Heikki Ellilän kanssa. Alusta loppuun kaikki on sujunut hyvin ja voi sanoa, että kaikki hoituu niin kuin pitää. Huolto on pelannut viimeisen päälle, ja jälkimarkkinointi on toiminut hienosti. Teknisen Kaupan puolelta on varmistettu, että Bosgårdilla koneet toimivat, ja että apua on tarjolla ongelmaan kuin ongelmaan”

Aarne Schildt

Teknisestä Kaupasta tulleiden hyvien kokemusten lisäksi myös John Deeret ovat paikkansa lunastaneet tilalla.

”Karjatilamme pyörii joka päivä eikä ikinä ole kahta samanlaista päivää. Deerejä hyödynnämme vaihtelevissa tehtävissä päivittäisestä rehun jakamisesta lehmille kiinteistönhoitoon sekä peltotöihin. Jopa metsätyöt onnistuvat näillä kolmella Deeren koneella. Tosi hienoja ja toimivia koneita kaiken kaikkiaan”

Aarne kehuu.

Vähäpäästöiset koneet luomutoiminnan tukena

Bosgårdin tilalla on monta vetovoimatekijää lähtien hyvästä sijainnista lähellä pääkaupunkiseutua. Lisäksi koko ketjun hallitseminen luomunaudanlihan tuotannosta myyntiin puhuttelee asiakaskuntaa. Luomuun keskittyminen tuo sekin sekä asiakkaille että tilalle itsellensä lisäarvoa. Päätyminen luomulihan tuottajaksi on myös omistajien omiin arvoihin pohjautuva ratkaisua, ja tilan ekologisuuden huomioinnissa koneillakin on väliä.