John Deere 50 vuotta ykköskumppani Reijo Wuorion maatilalla

Pitkän linjan yrittäjä Reijo Wuorio on luottanut puolivuosisataa John Deeren traktoreihin ja puimureihin. Huippukoneiden lisäksi hyvä maahantuoja on saanut pysymään merkissä.

Reijo Wuorio on 40-vuotisen yrittäjäuransa aikana menestynyt niin maanrakennuksen kuin bioenergian saralla. Reijon 2007 perustama haketusurakointiin erikoistunut Hakevuori Oy on alansa suurin yritys Pohjoismaissa. Yrittäjyyden lisäksi Reijo on intohimoinen maanviljelijä.

”Peltotyöt ovat suuri henkireikä. Puinti on maatalouden paras juttu, ja nuoremman pojan kanssa puimme kahdestaan kaikki omat pellot”

Wuorio kertoo.

Askolassa sijaitsevalla maatilalla viljellään sekä kevät- että syysviljoja 700 hehtaarin hallinnassa olevilla pelloilla. Alkujaan tilan siirtyessä Wuorion vanhemmilta hänelle peltojen pinta-ala kattoi 62 hehtaaria.

”Yrittäjyyttä löytyy silläkin saralla. Ensi kaudella peltoalat kasvavat edelleen”, Wuorio toteaa.

Wuorio tarttui itse kylvökoneeseen ensimmäisen kerran 1974, ja samana vuonna ensimmäinen John Deeren traktori tuli myös taloon.

”50 vuoden historiikki tulee täyteen. On ollut hienoa seurata Deeren kehityskaarta, kuinka esimerkiksi vaihteisto ja moottorin tekniikka on kehittynyt sekä polttoainekulutus on pudonnut koko ajan. Deeret ovat alansa huippua.”

Tilalla apuna toimii kaksi John Deeren puimuria ja neljä traktoria

”Maatilan perusrunko on rakennettu näiden päälle, mutta huippusesonkiin keväällä ja syksyllä vuokrataan lisäkalustoa.”

Konekannan Wuorio haluaa pitää tuoreena. Tällä hetkellä tilauskannassa on uusi John Deeren leikkuupuimuri T560. Wuorion maatilalla tunnistettiin tarve nelivetoiselle puimurille, joka samalla varusteltiin hyvin muiltakin osin muun muassa automaattiohjauksella ja satokartoituksella.

Witraktorin ammattitaito kohdillaan

John Deeren merkissä pysymiseen on vaikuttanut koneiden luotettavuuden lisäksi myös hyvä maahantuoja.

”Arvostan ammattitaitoa ja vastakaikua, mitä Witraktorilta saa. Oli ongelma mikä hyvänsä, niin apu löytyy soittaessa Danielille (Lindell, tuotepäällikkö). Daniel myös soittelee, ja kysyy kuulumisia.”

Huolto toimii tehokkaasti Wuorion kokemuksen mukaan, ja hätiin tullaan kellon ajasta riippumatta ja korvaavan koneenkin saa hätätilanteessa avuksi nopeasti.

”Kone ja maahantuoja yhdessä ratkaisevat. Pelkkä huippukone ei riitä, vaan kaiken muunkin pitää toimia. John Deeren maahantuonti on ammattimaisissa käsissä, voi olla luottavaisin mielin.”

Katso haastattelu myös videolta