John Deere esittelee uudet T5- ja T6-kohlinleikkuupuimurinsa

 Walldorf, 3. kesäkuuta 2024 – John Deere ilmoittaa tänään kahdeksan täysin uusien T5- ja T6-kohlinleikkuupuimurimallien julkaisusta. Nämä leikkuupuimurit takaavat erinomaisen sadonkorjuusuorituskyvyn, sillä niissä on useita moottorin tehovaihtoehtoja T5-mallin kestävästä 6,8 litran moottorista, jonka enimmäisteho on 305 hv, lippulaivamallin T6 800 tehokkaaseen 9-litraiseen JD9X-moottoriin, joka tuottaa 466 hv. Uudet T5- ja T6-leikkuupuimurit tarjoavat ensiluokkaisen käyttäjäkokemuksen X9-mallin ohjaamolla, joka takaa sekä toimivuuden että käyttäjän ensiluokkaisen mukavuuden. Ylellisessä ohjaamossa on ActiveSeatTM II, LED-valot, uusi kulmapilarin näyttö sekä sähköinen pölytiivis ovi. CommandPROTM-joystick-ohjaimella käyttäjä voi hallita leikkuupuimurin kaikkia tärkeimpiä toimintoja intuitiivisesti ja räätälöidysti. Parantaakseen käyttäjäkokemusta vielä entisestään John Deere integroi koneisiin uusinta tekniikkaa edustavat täsmäviljelyteknologiapakettinsa, joissa on StarFireTM 7500 -vastaanotin, G5Plus CommandCenter™ -näyttö ja JDLinkTM-liitettävyys tehokkaan käytön ja tietojen suoraviivaisen hallinnan mahdollistamiseksi.

”Uusien T5- ja T6-leikkuupuimureidemme lanseeraus edustaa valtavaa harppausta kohlinleikkuupuimurialan sadonkorjuutekniikassa”, sanoo John Deeren Euroopan tuotemarkkinointijohtaja Jonathan Edwards. ”Ne tarjoavat maanviljelijöille työkalut, jotka he tarvitsevat parantaakseen tuottavuutta ja tehokkuutta pellolla.”

Laaja valikoima moottorivaihtoehtoja

T5- ja T6-leikkuupuimureiden kahdeksan uutta mallia* sisältävät vaikuttavan valikoiman moottorin tehovaihtoehtoja alkaen T5 400 -mallin 305 hv:n (maksimiteho) 6,8-litraisesta moottorista ja 5-kohlimisen T5 500 -mallin tehokkaasta uudesta 9-litraisesta JD9X-moottorista, jonka teho alkaa 348 hv:sta. 6-kohliminen lippulaivamalli T6 800 tuottaa vaikuttavat 466 hv. Kaikissa JD9X-moottorimalleissa on moottorin älykäs pyörintänopeuden hallinta, joka parantaa polttonestetehokkuutta pienentämällä moottorin John Deere Walldorf GmbH & Co. KG • Sitz Walldorf • Amtsgericht Mannheim HRA 707944 Persönlich haftende Gesellschafterin: John Deere Walldorf GmbH, Sitz Luxemburg, Handelsregister Nr.: R.C.S. Luxemburg B220944 Geschäftsführer: Christian Eichholtz, Deanna Kovar, Alejandro Sáyago, Matthias Steiner, Günther Sucietto Julkinen

kierroslukua tiekuljetuksen aikana ja oltaessa pysähdyksissä tyhjäkäynnillä risteyksissä ja liikennevaloissa. Kaikki moottoriversiot täyttävät tiukimpien Vaihe V -päästöstandardien vaatimukset.

Suuritehoista sadonkorjuuta

Syöttökuljetin on suunniteltu yhtä leveäksi kuin loppu viljelykasvikanava (1,67 m kuuden kohlimen malleissa), joten koko leikkuupuimurissa ei ole virran rajoituksia. Yhdessä T5- ja T6-leikkuupuimureiden suuren puinti- ja erottelualan kanssa tämä tuottaa erinomaisen sadonkorjuutehon. Mallivuoden 2025 leikkuupuimureissa on myös uusia vaihtoehtoja jyvien käsittelyyn, uusia viljasäiliövaihtoehtoja 13 500 litraan asti T6-mallissa (+23 %) ja 11 500 litraan asti T5-mallissa (+15 %). Lisäksi käyttäjät voivat hyödyntää säädettävää tyhjennysputkea, mikä mahdollistaa parannetun hallinnan tyhjennettäessä olipa perävaunu millainen tahansa. Tyhjennysnopeus on huippusuorituskyvyllä jopa 150 l/s, mikä mahdollistaa 10 jyvätonnin nopean tyhjentämisen vain 90 sekunnissa. Lisäksi saatavilla on kaltevuuden kompensointivaihtoehtoja jopa seitsemän prosentin kallistuksen peruskompensoinnilla ja valinnainen rinnepeltojen paketti (jopa 14 prosentin kaltevuuden kompensointi) sekä HillMasterTM-teknologia, joka kompensoi jopa 22 prosentin kaltevuuden.

Parannettu tuottavuus täsmäsadonkorjuulla

Mitä tulee älymaatalouteen, täysin uudet T5- ja T6-leikkuupuimurit on varustettu edistyneellä John Deere Precision Ag Technology -teknologialla, mukaan luettuna integroitu StarFireTM 7500 -vastaanotin ja G5Plus CommandCenterTM -näyttö. G5Plus CommandCenterTM tarjoaa käyttäjille suuren 12,8”:n teräväpiirtonäytön, joka sisältää intuitiivisia valikkotoimintoja mahdollistaen ainutlaatuisen hallinnan ja näkyvyyden sadonkorjuun aikana. Lisäksi käyttäjät voivat varustaa leikkuupuimurin G5Plus-kaksoisnäytöllä. Tällöin käyttäjät voivat hallita useita toimintoja samanaikaisesti, kuten tarkastella päänäytöllä ajoneuvon ohjaustoimintoja ja kaksoisnäytöllä täsmäviljelysovelluksia, kuten AutoPathTM, Machine Sync tai jyväntunnistus. Machine Syncin avulla leikkuupuimurin ohjaaja voi hallita traktorin nopeutta, suuntaa ja asemaa, mikä mahdollistaa tarkan tyhjennyksen ilman hävikkiä sekä jopa perävaunun täytön liikkeellä oltaessa. Jyväntunnistusteknologia tarjoaa kosteuden, proteiinin ja tärkkelyksen reaaliaikaiset mittaukset esimerkiksi vehnälle ja ohralle**, jolloin arvokas, runsaasti proteiinia sisältävä vilja on helppo erotella jopa sadonkorjuun aikana.

”Yhdistämällä nämä tarkat teknologiaominaisuudet JDLinkTM-liitettävyyteen, joka tarjoaa saumattoman kaksisuuntaisen tiedonvaihdon, sekä John Deere Operations CenteriinTM, joka on tehokas ja kattava digitaalinen maatalouden hallintaratkaisu, tarjoamme asiakkaalle mahdollisuuden suunnitella, suorittaa, valvoa ja analysoida sadonkorjuutoimintansa jokaista vaihetta”, sanoo T5- ja T6-leikkuupuimureiden tuoteasiantuntija Alexander Schnöder. John Deere Walldorf GmbH & Co. KG • Sitz Walldorf • Amtsgericht Mannheim HRA 707944 Persönlich haftende Gesellschafterin: John Deere Walldorf GmbH, Sitz Luxemburg, Handelsregister Nr.: R.C.S. Luxemburg B220944 Geschäftsführer: Christian Eichholtz, Deanna Kovar, Alejandro Sáyago, Matthias Steiner, Günther Sucietto Julkinen

Poikkeuksellista mukavuutta käyttäjälle

Käyttäjän mukavuus ja kätevyys ovat olennaisia tekijöitä T5- ja T6-leikkuupuimureiden suunnittelussa. Jo John Deeren lippulaivaleikkuupuimurista X9 tuttu tilava 3,68 m3:n premium-ohjaamo sisältää sähköisen pölytiiviin oven sekä paineistetun sisätilan, joka estää pölyä ja likaa pääsemästä ohjaamoon. Lisävarusteena saatavilla oleva ActiveSeatTM II tarjoaa täysin säädettävän sähköisen istuimen, kokonaisvaltaisen jäähdytyksen sekä sähköisen jousitustekniikan kuljettajan äärimmäisen mukavuuden takaamiseksi. Lisänäyttöjä ja mobiililaitteita varten ohjaamossa on myös 10 kätevästi sijoitettua 12 V:n ja USB-latauspistettä. Tieto- ja viihdejärjestelmä tarjoaa erinomaiset viestintä- ja äänentoisto-ominaisuudet ja tukee täysin Apple CarPlaytä ja Android Autoa. CommandPROTM-joystick-ohjain on leikkuupuimurin helppokäyttöinen, ergonominen sekä mukautettava ohjainyksikkö, joka avulla voidaan kosketusnäytöllä helposti ohjelmoida ja tallentaa eri kuljettajien eri asetukset, kuten kuljetinmaton nopeus, laonnostokelan korkeus, tyhjennyskierukan kääntö ja syöttökuljettimen kallistus.

Maksimaalinen toiminta-aika on taattu

John Deere on sitoutunut varmistamaan asiakkaille maksimaalisen toiminta-ajan. 98 prosenttia osista toimitetaan 24 tunnin kuluessa. Aina jos nopea korjaus ei ole mahdollista, vastaava John Deere -jälleenmyyjä toimittaa samankokoisen varaleikkuupuimurin, jotta estetään asiakkaan sadonkorjuun keskeytyminen.

Lue koko tiedote tästä