Lindroosin tilalla on luotettu John Deereen jo yli 30 vuotta

Maatalousyrittäjä Roger Lindroos on tyytyväinen niin John Deeren luotettavuuteen, täsmäviljelyominaisuuksiin kuin Witraktorin huoltopalveluihin ja tutun konemyyjän aktiivisuuteen.

Komea kahdeksan John Deeren traktorin rivi seisoo Roger Lindroosin pihalla Nultossa, Paraisilla. Ensimmäinen John Deere saapui tilalle jo 1988. Hankinta tapahtui sattuman kautta, kun Rogerin opiskeluaikaisessa harjoittelupaikassa oli merkin traktori. Ensimmäisen John Deeren mallia 1640 jälkeen traktoreita on ollut jo toistakymmentä.

”Tuorein John Deeremme on 6R250. Koneet ovat luotettavia, mukavia käyttää ja huolto on hyvää sekä kattavaa. Toki pieniä vikoja on ollut, mutta niitä on joka merkillä. Meillä on omien työntekijöiden lisäksi myös sesonkityöntekijöitä, joten työntekijöiden vaihdellessa koneita ei tarvitse aina opetella uutta, vaan kaikki toimivat samalla lailla” kertoo Roger syitä merkkiuskollisuuteen.

Tilan 530 hehtaarilla viljellään vehnää, kauraa, hernettä, härkäpapua, perunaa ja korianteria. Lisäksi kasvihuoneessa kasvaa vadelmaa ja juuri nyt on perunoiden nosto käynnissä. Viljelyn lisäksi tilalla tehdään myös urakointia, kuten lumenaurausta. Deeren traktoreille riittääkin töitä, ja merkin kehitykseen Roger on tyytyväinen.

”Kehitys on ollut harkittua. Ei olla aina oltu kaikessa ensimmäisten joukossa, vaan kehitykset on tehty harkitusti. Tämä on ehdottomasti hyvä asia.”

Täsmäviljely arkipäivää

John Deere on edelläkävijä täsmäviljelyssä ja merkin tarjoamia ominaisuuksia käytetäänkin tilalla laajasti.

”Levityskartat, tehtyjen peltotöiden tarkastelu, lohkoautomatiikka ja etäyhteys ovat arkipäivää, mutta varsinkin levityskarttoja voitaisiin hyödyntää vieläkin enemmän”, toteavat Rogerin lisäksi tilan työntekijät.

Kehuja kaikilta saavat John Deeren palveluiden käyttö mobiilisti ja säännöllisesti hyödynnettävä etäyhteys. Kaikkiin John Deeren traktorien tarjoamiin mahdollisuuksiin tilalla ei vielä ole tartuttu. 1 Click-Go Autosetup on ominaisuus, jossa työt voi aloittaa yhden napin painalluksella saavuttaessa pellolle. Käyttö vaatii peltojen ja töiden tallentamisen valmiiksi koneelle. Lindroosinkin tilalla tiedetään töiden etukäteen tallennuksen helpottavan ja nopeuttavan työn aloitusta, joten ehkä 1 Click-Go Autosetup on käytössä lähitulevaisuudessa.

Huoltopalvelu ja henkilökemia yhteistyön kulmakivinä

Pitkään jatkunut yhteistyö Witraktorin kanssa on Rogerin mukaan sujuvaa ja suoraviivaista. Kaksi asiaa saavat saavat erityismaininnan: huoltopalvelu ja henkilökemia. ”Huoltopalvelu on erittäin nopeaa ja apua saa aina tarvittaessa, usein jopa kellonajasta riippumatta. Henkilökemia on erittäin tärkeää. Yhteistyö konemyyjän ja nykyisen aluemyyntipäällikön Tommi Kyynäräisen kanssa on jatkunut jo vuosia ollen proaktiivista ja asiantuntevaa.” Yhteistyön seuraavat askeleet ovat jo selvillä. ”Olemme yhdessä miettineet seuraavan koneen vaihtoa. Tärkeimpänä näen molemminpuolisen luottamuksen”, Roger päättää.