Nummelat luottavat Deereen yli sukupolvien

Orimattilassa Nummeloiden tilalla Deere on luottotraktori, jonka kehitys tukee myös maanviljelyn nykyaikaistamista, kun Matti Nummelan ja Satu Mäkelä-Nummelan poika Patrik on ottanut tilan toiminnan haltuunsa.

Mitä sitä hyvää vaihtamaan

Nummelan tilalla 6130R-mallin John Deere on saanut kaverikseen uuden keskikokoluokan Deeren malliltaan 6R 185. Vuosien hyvä kokemus ”jontikoista” teki traktorivalinnasta itsestään selvää.

”Kun traktorit ovat hyvin pelanneet ja kokemus hyvä, niin ei syytä vaihtaa merkkiä”

sanoo tilan johdosta väistynyt Matti Nummela.

”Aina on ollut Deerejä, veljelläni myös. Jos on hyvä hyvää ja huonoa tarjolla, niin päätös on helppo”, komppaa Satu Mäkelä-Nummela.

Tilalla tapahtunut sukupolvenvaihdos ei ole merkkiuskollisuuteen vaikuttanut, sillä myös Patrik Nummela on ’jontikkamiehiä’. Uusin Deere avaa mahdollisuuksia kehittää tilan toimintaa eteenpäin.

Kehittyvällä tilalla älykkäät maanviljelyratkaisut avuksi

Patrik on pyörittänyt tilaa nyt ensimmäisen vuoden itsenäisesti isän siirtyessä aputehtäviin. Pelloilla kasvaa niin kuminaa, hernettä, kauraa, ohraa kuin kevät- ja syysvehnää.

”Viljelysalaa on toistasataa hehtaaria. Teemme naapurin kanssa läheistä yhteistyötä, jolloin pinta-ala nousee yli 600 hehtaariin”, Patrik kertoo.

Nykyaikaisessa viljelyssä Deeren automaattiohjaus tehostaa työskentelyä tehden siitä hallittua.

”Kaikki ajetaan tasaisesti ja ei tule päällekkäisyyksiä, vältytään turhalta ajolta”

Patrik sanoo.

Työ Nummelan tilalla helpottuu entisestään täsmäviljelyratkaisujen käyttöönoton myötä. Kaiken optimointi tuotantopanoksista polttonesteen käyttöön asti vaikuttaa niin sadon määrää kasvattavasti kuin kuluja vähentäen.

”Tämä on hyvä kehitysaskel meille”, Patrik toteaa.

Myös urakoinnissa traktori paikallaan

Nummeloiden uusin Deere on hyvä yleistraktori, jonka monipuolisuutta Patrik pääsee maataloustöiden lisäksi hyödyntämään urakoinnissa kesäkauden ulkopuolella. Perustehon 185 hevosvoimaa antavat sopivasti voimaa ja ketteryyttä työskentelyyn. Välillä yli 20-tuntisiksi venyvinä päivinä Deeren jousitetut akselit ja penkit auttavat kuskia jaksamaan ja selkä pääsee helpommalla.

”Meillä kaikki työntekijät ovat kehuneet, että tykkäävät ajaa ’jontikkaa’. Ohjaamo on hiljainen ja valot todella hyvät”, Patrik kehuu.

Matti komppaa ergonomian olevan kunnossa Deereissä, jotka eivät ylipäätään vaikeudella rasita kuskia.

”Tekeehän se työn paljon mielekkäämmäksi, kun on mukava ajaa. Voi sanoa, että traktorit ovat muuttuneet hirveästi omana elinaikana. Nykyään ovat niin helppoja kääntää ja hallintalaitteet kätevästi kaikki paneelissa edessä.”

Suomen ainoa musta Deere

Deeren tunnistaa yleensä vahvoista brändiväreistään keltaisesta ja vihreästä, mutta nyt Orimattilassa voi bongata myös mustan yksilön. Inspiraatio tuli TikTokista.

”Kellään muulla ei Suomessa ole, niin halusin. Näihin pääväreistä poikkeaviin traktoreihin on mahdollisuus harvakseltaan, koska näitä valmistetaan vain kerran vai kaksi vuodessa, koska tehtaalla kaikki värilinjat joudutaan muuttamaan”, Patrik selittää.

Uuteen traktoriin on muutenkin saatu tarkasti halutut ominaisuudet tutun myyjän kanssa. Yhteistyö Witraktorin myyjän Kalle Sipilän kanssa alkoi 2017, ja nykyinen Deere on kolmas yhdessä hierottu kauppa.

”Kyllä se on taivaan tosi, että henkilösuhteet ratkaisevat hirveän paljon. Kun ei ikinä ole kitkaa, vaan naama naurussa voidaan kinata kaupanteossa, niin tilanne on hyvä”, Matti kiteyttää.

Tutustu myös muihin ajankohtaisiin tapahtumiin ja kampanjoihin

Yhteystiedot
Tapahtumat
Kampanjat