Witraktor esittelee modernia rehuteknologiaa Kyyjärvellä 13. heinäkuuta

Järjestämme Kyyjärvellä Witraktor Rehupäivän 2023 yhteistyössä KK-Modulen, Osuuskunta Maitosuomen, AIV Eastmanin ja A-Rehun kanssa. Tapahtumassa esitellään kaikki säilörehun ja heinäntekoon tarvittavat laitteet ja työkoneet sekä täsmäviljelyratkaisut.

Kattava kesädemopäivä esittelee koko konekannan rehun tekoon.

John Deeren traktorit, niittomurskaimet ja ajosilppurit tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet laadukkaan rehun tekoon, näiden lisäksi esillä ovat myös John Deere -täsmäviljelyratkaisut, kuten HarvestLab 3000, jonka lisäarvo rehun teossa on korkea.

Demopäivässä nähdään lähes kaksikymmentä konetta, John Deere 6R -malliston traktorit, 9600i-ajosilppuri, yksikkö-ja kombipaalaimet F441R ja C441R sekä KK-Module puskuvaunut ja Witraktorin uutuustuotteet: SIP -heinätyökoneet.

Tuotteet esitellään ennen työnäytöstä tuotepäälliköiden Jaakko Johanssonin ja Kira Rohrbachan puolesta. John Deere -niittomurskaimista esitellään mallit F350R ja R930R, jotka ovat leveydeltään 9,30 metriä, sekä R990R jonka työskentelyleveys on 9,50-9,90 metriä.

Pellolla ensiesittelyssä SIP heinätyökoneet

SIP-heinälaitteen valmistetaan SLoveniassa yli 65 vuoden kokemuksella. Tuotevalikoimaan kuuluvat niittomurskaimet, karhottimet ja pöyhijät, jotka erottuvat kilpailijoista vahvan rakenteensa, kestävien komponenttien, nykyaikaisen tekniikan, helppokäyttöisyyden ja hyvän ohjattavuuden ansiosta. Rehun laatu riippuu kahdesta asiasta – tarkkuudesta ja kuivumiseen kuluvasta ajasta. Nykyaikainen tekniikka, helppokäyttöisyys ja hyvä ohjattavuus ovat välttämättömiä rehun tasaiselle ja optimaaliselle jakautumiselle. Kääntäessä materiaali kuivuu nopeammin ja tasaisemmin.

Peltoesittelyjen jälkeen myös näytöspäivänä tehty rehu analysoidaan ja tulokset esitellään vieraille.

HarvestLab 3000 – Demopäivien dokumentointi

Demopäivillä täsmäviljelyteknologian toimivuuttaa esitellään keräämällä puhdas rehumassa pellolta John Deere 9600i-ajosilppurilla. Ajosilppuriin on asennettu HarvestLab-anturi, joka mittaa sekä kuiva-aineen, että sadon koostumuksen reaaliajassa ja säätää sitten automaattisesti kuusiopituutta tasaisen rehunlaadun varmistamiseksi. Kaikki mittaustiedot dokumentoidaan sijaintiperusteisina kenttäkartoina Myjohndeere.com-toimintakeskuksen portaaliin.

KK-Modulen Karko puskuvaunuilla tehokkuutta rehuntekoon

Puskuvaunulla kuorma saadaan tiivistettyä, jolloin kuljetuskapasiteetti kasvaa. Lisälaidoilla varusteltuna on vesitilavuus 50m³ ja tiivistämisen jälkeen hyötykuormaa saadaan jopa 50% enemmän. Kippikärryyn verrattuna puskuvaunussa jää kippaaminen kokonaan pois ja kuorma pusketaan lavalta alas. Työ on turvallista eikä kärry pääse kaatumaan, sekä tyhjennys onnistuu myös mataliin tiloihin. Karko puskuvaunu on toteutettu erilaista tekniikkaa ja komponentteja hyödyntäen. Suurin innovaatio on, että pusku tapahtuu vain yhtä teleskooppisylinteriä käyttäen, jolloin rakenne on yksinkertainen ja lähes huoltovapaa. Mukana myös Karko lietevaunut sekä Bomech vetovannasmultaimet.

Rehupäivän aikataulu:

  • 10:00-12:00 Niitto ja karhottaminen
  • 12:00-12:30 Lounas
  • 12:30-14:30 Silppurointi ja paalaus
  • 14:30-16:00 HarvestLab laboratorion esittely, vapaata keskustelua, koeajelut

Tapahtuman tiedot:

13.7.2023 Kyyjärvi

Paikka: Vaasantie 53, Kyyjärvi, pellon sijainti: N=6992725.989, E=376104.161.

Kello 10–16